Liste

2023 Yılında Merakla Beklenen Diziler

Bu listemizde 2023 yılında sizleri ekrana kilitleyeceği düşünülen merakla beklenen diziler arasındaki 10 filme daha yakından bakacağız!

Öncesinde söyleyelim, bu sene dopdolu bir sene. Özellikle HBO max ve Disney platformalarıyla gündeme oturmayı hızlıca başardılar. Böylece bizlere yeni ve bol proiksiyonlu dizler sundular ve sunacaklar da. Bir de tabii asla bizleri bırakmayan Netflix var.

Biz bu listeyi hazırlarken hem yeni dizilere hem de popüler dizilerin yeni çıkacak sezonlarına yer verdim. Gelin birlikte inceleyelim.

The Witcher – 3. Sezon

thewitcher

The Witcher: Blood Origin prequel dizisiyle Witcher sevenler tarafından baya eleştirildi. Bence hak etti de. Dizi, gerçekten izlenebilecek seviyede değildi. Ne ki, Witcher asıl dizisiyle Netflix’in en popüler işlerinden biri ve 3. sezonuyla 2023 yazında aramıza geliyor.

Fakat, diziden kötü bir haber var. O da Henry Cavill’ın Rivyalı Geralt karakterini artık canlandırmak istememesi ve süperman rolüne geri dönmesi. Diziyi taşıyan bu ismi Witcher olarak izleyemeyecek olmak gerçekten de üzücü.

Bu yüzden açıkçası benim için çok büyük bir beklenti taşımıyor bu dizi. Yine de haberi olmayanlara belirtmek istedim. Büyük ihtimalleyse bu sene Prenses Ciri ve Yeneffer yakından ilişkisini izleyeceğiz.

Loki – 2. Sezon

loki

Loki ilk sezonuyla benim ve Marvel sevenlerin gönlünü kazandı. Tom Hiddleston abimizin büyük oyunculuğuna hayran olsam da gerçek anlamda bu zamanla oynama işlerinin altında kalacaklarını düşünüyordum. Ne ki, çok başarılı olduklarını söyleyemem. Buna rağmen ilk sezonun akışı gayet hızlı ilerleyip iştah açıcı bir sonla bitmişti.

San Diego Comic-Con 2022 sunumunda Marvel 2023 için 5. fazda Disney platformu için 6 farklı TV dizisi yayınlacağını belirtmişti. Fakat aralarında kesin olarak yayınlaması beklenen iki dizisinden biri Loki 2. sezon diyebiliriz. En azından gelen haberler şimdilik bu yönde.

Ted Lasso – 3. Sezon

Ted Lasso 3.Sezon

Yıllar içerisinde takip ettiğim Apple TV platformuna damga vurmuş işlerden biri Ted Lasso. Kesinlikle içerisinde bambaşka temaları işleyen bir iş. Futbolu bir araç olarak kullanıp bambaşka konulara değinen dizi, 3. sezonuyla 15 Martta yayımlanmaya başlayacak.

Açıkçası ilk iki sezon takım çalışmasını, kadının iş yerindeki önemi ve ırkçılık gibi derin dertleri çok iyi işlese de üçüncü sezonla bizlere ne sunacak merak ediyorum. Bu yüzden de çok büyük bir beklentimin olduğunu söyleyemem. Ayrıca bu işten alacağımı aldığımı düşünüyorum. Fakat merakla beklenen diziler listesinde yer almayı kesinlikle hak ediyor.

Jason Sudeikis ile Brendan Hunt’ın başrolleri paylaştığı dizide Ted’in hiç bilmeyerek geldiği futbol alanındaki koçluğunun derinliklerine ineceğimize eminim.

The Crown – 6. Sezon

Önceki çıkış tarihinden hareketle 6. sezonun kasım 2023’te yayımlanacağı söyleniyor. The Crown Netfilx için bir nevi vefa gibi görülebilir. Kaç sezondur çıktığı anda çok fazla izlenen ve konuşulan bir dizi oldu. Bu açıdan 6. sezon da hayranları tarafından merakla bekleniyor.

Bu sezonun 1990’ların sonu ve 2000’li yılların başını anlatacak. Fakat herkesin “acaba değinecekler mi?” diye beklediği Prens William ve Kate Middleton arasında geçen aşktan bahsetmeyecekler.

Ben ilk iki sezonunu Claire Foy ve Matt Smith uğruna izlemiştim. Oldukça da beğenmiştim fakat zenginlerin kendi büyük gibi gözüken lüks dertlerini izlemenin bir süre sonra bana faydası olmadığını, ayrıca tarihi olarak da bir şey öğrenmediğimi fark edince daha fazla izlemeye devam etmedim.

Dizi son sezonlar da ciddi eleştiriler alsa da yine pek çok “Kraliyet Ailesi Draması” sevenlerin dikkatini çekebilir diye merakla beklenen diziler listesine almak istedim.

Secret Invasion

Secret Invasion Fragmanı

Secret Invasion Marvel’ın bu sene yayımlanacağı neredeyse kesin olan Loki ile birlikte bir diğer dizisi. Ayrıca benim de bir Marvel sever olarak heyecanla beklediğim biri dizi açıkçası. Marvel evreninde Groot gibi vasıfsız bir karakterin bile kendi başına bir dizisi varken; Nick Fury’nin olmayışı zaten bir utançtı. Skrulların Dünyayı istilasını konu alacak.

Merakla beklenen diziler arasında en çok beklediğim dizilerden biri. Çünkü Samuel L. Jackson gibi önemli bir oyuncunun yanı sıra bambaşka bir isim yer alıyor. Game of Thrones ile ergenliğime kötü oyunculuk ama ikonik bir karakterle etki bırakmış olan “Daenerys Targaryen” rolüyle Emilia Clarke‘ın ajan rolünü merak ediyorum. Son yıllarda hastalıklarla başa çıkmaya çalışan Clarke’ın bu dizide görmek büyük ihtimalle gözlerimi yaşartacak.

Invincible – Season 2

Invincible Sezon 2 Fragmanı

Merakla beklenen diziler listesinde kendime özel olarak ayırdığım, ilk sezonu ile kasıp kavuran bir işe yer vermek isterim. Invincible süper kahraman dünyasında bambaşka bir bakış açısı getirerek Amazon Prime video’nun en çok sevilenlerinden biri oldu. İkinci sezonu da 2023 sonlarında hayatımıza girecek. Açıkçası beklentim çok büyük bu diziyle alakalı.

İlk sezonda bizlere sunduğu J. K. Simmons’ın seslendirmesiyle Omni-Man karakteri adeta villian kavramına yeni bir soluk getirmişti. Tabii çizgi romanı okuyanlar için bu yenilik olarak gözükmeyebilir. Fakat çizgi roman serisinden bir haber olan benim gibi insanlar için oldukça etkileyici bir karakter olduğunu söyleyebilirim.

Nitekim Omni-Man dışında beni bu kadar etkilemiş ama öncesinde amacının ne olduğunu bildiğim Thanos karakteri vardı. Bakış açıları ve amaçları farklı olsa da bu iki karakterin neden birer Villian olduğunu iyi anlayabiliyoruz.

İkinci sezonla ise yüksek ihtimalle Steven Yeun’in seslendirdiği ana kahramanımız invincible’ın karakter gelişimine, annesi ve diğer kahramanlarla olan ilişkilerinin derinliğine ineceğiniz. Heyecanla beklediğim diziler arasında bir numarada Invincible var.

Star Wars: Ahsoka

Star Wars evrenine hakim olmayan biriyim. Fakat merak beklenen diziler arasına Ahsoka’yı koymasam olmayacaktı. Özellikle Disney’de yayımlanan Mandalorian ve Andor dizileri bu kadar beğenilmişken Ahsoka için de hayranlar tarafından büyük beklenti olması oldukça normal. Vizyon tarihi tam olarak bilinmiyor. Fakat dizinin 2023 yılında Disney Plus’da yayımlanacağı bekleniyor.

Bir de Disney’in Ahsoka ile birlikte duyurduğu The Rangers of the New Republic dizisi var. Bu diziler The Mandalorian ile aynı zaman çizgisinde geçecek. Fakat The Rangers of the New Republic’in tam olarak 2023 yılında yayımlanacağı belli değil.

Fallout

Fallout Dizisinden İlk Görsel

HBO’nun Last of us hamlesi büyük yankı uyandırdı. Ardından God of War oyununun da dizisinin çıkacağı söylenince sonra Amazon Prime’dan hızlıca bir hamle geldi. Fallout dizi haline geliyor. Oyuncular arasında ayrı bir yeri olan bu RPG oyun için beklenti büyük. Prime Video ne yazık ki güç yüzükleriyle beklentileri karşılayamayıp büyük bir hayran kitlesini karşısına almıştı. İnanın, Fallout da bir o kadar kişi tarafından sevilen bir iş. Amazon tehlikeli sularda yüzüyor.

Arkasındaysa Westworld ve Raised by Wolves‘un yaratıcıları Lisa Joy ve Jonathan Nolan var. Prime Video için geliştirdikleri dizinin ertelenmezse vizyon tarifi 27 Nisan olarak açıkladı.

Dizinin uyarlandığı Fallout oyunu oldukça distopik bir gelecekte geçiyor. İnsanlığı nükleer bir soykırım ile yok edilme eşiğine geliyor ve bir nevi kıyamet sonrasında insanların hayatta kalmalarını konu alıyor. Özellikle bilim kurgu ve distopya sevenlerin hem oyununa hem de dizisine bir şans vermesini öneririm.

X-Men’97

X-Men’97 Fragmanı

Henüz daha ilk sezonu çıkmadan ikinci sezonu onay alan X-Men’97 animasyon serisi 2023 sonbaharında vizyona girecek. 1992’den 1997’ye kadar beş sezon boyunca yayında kalmış ve pek çok kişi tarafından sevilmiş bu seri yeri bölümleriyle geri dönüyor. Dizinin hafızalara kazınmış ikonik tema müziği, çizgi romanlar ışığındaki çizimleriyle Marvel’in eski işlerine hayran olan geekleri heyecanlandırdığı ortada.

Rogue, Gambit, Beast, Jean Grey, Storm Wolverine, Jubilee, Cyclops’un olduğu unutulmaz ekip Magneto’nun önderliğinde olacak. Ayrıca Villian’ımız ise Trask… Bu tanıdık mutantları bir arada görmek beni mutlu edecek. Çocukken aralarında en sevdiğim Cyclopstu, sizlerinkini de merak ediyorum. Yorumlar belirtirseniz sevinirim.

Succession – 4. Sezon

Succession 4. Sezon Fragmanı

HBO’nun en sevilen drama serilerinden biri olan Succession yeni sezonuyla 26 Martta geri dönüyor. 10 bölümden oluşacak dizi HBO Max üzerinden yayımlanacak. Imdb’de 9.8 gibi inanılmaz bir puana sahip olan dizinin 4. sezonundan da beklentiler büyük. Kendi adıma bu diziyi izlememiş olmam bir utanç olsa da yakın zamanda önceki sezonlarını da izleyip bir inceleme yazmayı planlıyorum. Eğer bu dizi hakkında fikirleriniz varsa yorumlarda belirtmekten çekinmeyin.

Genel olarak 2023 yılında merakla beklenen diziler bunlar. Fakat gözden kaçırdığımız işler olabilir. Siz bu dizilerden hangisini daha çok merak ediyorsunuz? Ya da “şu diziyi atlamışsınız!” dediğiniz bir dizi var mı? Yorumlarda konuşabiliriz.

Kaynaklar

https://www.beyazperde.com/haberler/diziler/haberler-104094/

https://tr.ign.com/marvel/114594/news/2023te-izleyecegimiz-tek-marvel-dizisi-loki-ve-secret-invasion-olabilir

https://kayiprihtim.com/haberler/dizi/ted-lasso-3-sezon-fragmani/

https://www.elle.com.tr/extra/radarimizda/the-crown-6-sezona-ilk-bakis

https://www.space.com/everything-we-know-about-secret-invasion

https://variety.com/2022/tv/news/x-men-97-release-date-season-2-comic-con-1235319958/

https://variety.com/2022/tv/news/fallout-show-amazon-vault-33-westworld-1235413917/

https://collider.com/tv-shows-2023/

Emre Turan

Merhaba! Az yiyen, çok okuyan ve yazmaya iştahı tükenmeyen bir gastronomi uzmanıyım. 1998 doğumluyum. Gastronomi üzerine lisans eğitimimi 2020 yılında tamamladım. 2022 yılında ise yüksek lisans eğitimime başladım. Yıllarca Türkiye'nin önde gelen tarif/içerik sitelerinden birinde food editorlük başta olmak üzere; yemek stilistliği, yemek fotoğrafçılığı, şef asistanlığı gibi farklı işlerle uğraşıp ekibe destek verdim. Ayrıca son yıllarda gastronomiye dair iki romanla uğraşıyorum. Tabaklarda ve yemeklerde süs sevmediğim gibi cümlelerimi de süsten uzak, dengeli bir şekilde kullanmayı tercih ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir